Держпродспоживслужба

Держпродспожзивслужба інформує:
  • ДЕСЯТЬ «ЗОЛОТИХ ПРАВИЛ» ДЛЯ ЗАПОБІГАННЯ ХАРЧОВИХ ОТРУЄНЬ
    Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області рекомендує дотримуватись загальних вимог  по профілактиці харчових отруєнь. Успіх в профілактиці шлунково-кишкових захворювань багато в чому залежить від населення, від його свідомості, освіченості, дисциплінованості. Кожна людина повинна відчувати себе відповідальною не лише за своє здоров’я, але і за здоров’я тих, хто її оточує. 1.ВИБІР БЕЗПЕЧНИХ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ. […]
  • НЕБЕЗПЕЧНИЙ ШКІДНИК ЯСЕНЕВА СМАРАГДОВА ВУЗЬКОЗЛАТКА
    Ясенева смарагдова вузькозлатка — Agrilus planipennis Fair.) (код ЄОКЗР: AGRLPL), входить до переліку шкідливих організмів ЄОКЗР A2, рекомендованих для регулювання. Жуки — ксилофаги заселяють здорові  дерева, а також дерева без зовнішніх ознак послаблення. Регульований шкідливий організм,  внесений до переліку А-1, як відсутній на території України. Основні його рослини – живителі всі види роду ясеня (Fraxinus L.), […]
  • Untitled
    ЩО РОБИТИ У РАЗІ РАДІАЦІЙНОЇ АВАРІЇ? В умовах війни важливо розуміти алгоритм дій у разі різних надзвичайних ситуацій. Одна з таких — радіаційна аварія. Радіаційна аварія — це порушення правил безпечної експлуатації ядерно-енергетичної установки, обладнання або пристрою, при якому відбувся вихід радіоактивних продуктів або іонізуючого випромінювання за межі їх безпечної експлуатації, що призводить до опромінення […]
  • Чиста вода – запорука здоров’я
    Життя та здоров’я людини тісно пов’язані з навколишнім середовищем, де одним із найважливіших компонентів є вода. Чиста вода — це запорука нашого здоров’я і здоров’я наших дітей. Проте значна кількість водоносних горизонтів забруднена різними шкідливими для організму людини сполуками. Для України забезпечення населення якісною питною водою є однією із найбільш пріоритетних проблем, адже за рівнем […]
  • ПРОФІЛАКТИКА ІНФЕКЦІЙНИХ ХВОРОБ В  ОСІННІЙ ПЕРІОД
    Щороку в осінньо-зимовий період реєструється зростання захворюваності респіраторно-вірусними інфекціями та грипом. Грип має симптоми, схожі з іншими гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ), але є набагато небезпечнішим. Тому перші ж симптоми ГРВІ вимагають особливої уваги.       Грип — це високозаразне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Найчастішим ускладненням грипу є пневмонія, яка іноді […]
  • Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Миколаївській області  повідомляє
    Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Миколаївській області  повідомляє,  що з квітня місяця 2022року  набрав чинності   Наказ від 07.04.2022 №209 Міністерства аграрної політики та продовольства України  про Гігієнічні вимоги до дрібнотоварного виробництва та обігу молока.    Дрібнотоварне господарство — це потужність, на якій утримується до п’яти умовних голів дійних тварин (одна умовна голова дійної тварини для великої рогатої худоби, […]
  • ГРИБИ- це цінний харчовий продукт, однак серед грибів багато отруйних, які можуть викликати сильні отруєння, а іноді і смерть.
    Основні причини отруєнь: — вживання отруйних грибів; — неправильне приготування умовно-їстивних грибів; вживання старих або зіпсованих їстивних грибів; — вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації (навіть білі гриби і підберезники мають своїх небезпечних двійників). Запам’ятайте: — не порівнюйте зібрані чи придбані гриби із зображеннями в різних довідниках, вони не завжди відповідають дійсності; […]
  • Харчові токсикоінфекції та їх профілактика
    Харчові токсикоінфекції – гострі хвороби з групи кишкових інфекцій, які виникають внаслідок уживання в їжу продуктів, що містять умовно-патогенні мікроби та (чи) їх токсини; характеризуються короткочасним перебігом із симптомами загальної інтоксикації та гострого гастроентериту. Харчові токсикоінфекції спричинюються бактеріями, які виробляють ентеротоксини. Найчастіше їх зумовлюють ентеротоксичні штами кишкової палички, стафілокока, стрептокока, протея, спорові анаероби (С. perfringens) […]
  • Заходи щодо профілактики коронавірусу
     Наразі відомо, що новий коронавірус передається краплинним та контактним шляхами. Переважає контактний шлях, коли вірус потрапляє на слизові оболонки носа, очей через руки або інші предмети (хустинку, рукавиці), після торкання до об’єктів (тварин, м’яса, риби, дверних ручок, поручнів), що контаміновані (забруднені) виділеннями із дихальних шляхів хворого чи інфікованого. Не торкайтеся до потенційно контамінованих (забруднених) вірусом […]
  • ПАМ’ЯТКА ЩОДО ПРОФІЛАКТИКИ ОТРУЄНЬ ГРИБАМИ
    Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує: ГРИБИ- це цінний харчовий продукт, однак серед грибів багато отруйних, які можуть викликати сильні отруєння, а іноді і смерть. Основні причини отруєнь: — вживання отруйних грибів; — неправильне приготування умовно-їстивних грибів; вживання старих або зіпсованих їстивних грибів; — вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації (навіть білі гриби і підберезники мають своїх небезпечних двійників). Запам’ятайте: — не порівнюйте зібрані чи придбані гриби із зображеннями в різних довідниках, вони не завжди відповідають дійсності; — не куштуйте сирі гриби на смак; ще раз перевірте вдома гриби, особливо ті, які збирали діти, усі сумнівні гриби викидайте; — гриби підлягають кулінарній обробці в день збору інакше […]
  • Морозиво є улюбленими ласощами  для дорослих  та дітей і особливо в літку.  Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області знайомить зі   існуючими  стандартами морозива в Україні та  як вибрати найкраще.
  • Суб’єктам господарювання !!!
    Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області звертає увагу про відповідальність передбачену Законом Україні «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, ветеринарну медицину та благополуччя тварин» від 18.05.2017 року №2042-VІІІ. Так оператор ринку харчових продуктів (далі — оператор ринку) це суб’єкт господарювання, який провадить діяльність з метою або […]
  • Обережно холера та ботулізм!
  • Суб’єктам господарювання !!!
    Незалежно від форм власності, які використовують на будь – якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів. Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області  звертає увагу  на основні правила біобезпеки на різних етапах «харчового ланцюга», а саме: — дотримання основних правил біобезпеки під час сортування харчових продуктів; — дотримання основних правил біобезпеки під час зберігання і транспортування харчових продуктів.
  • Західний кукурудзяний жук Diabrotica vilgifera virgifera Le Conte
    Небезпечним карантинним організмом для кукурудзи, який стрімко заселив значну територію Південної Європи і становить суттєву небезпеку сільському господарству України є західний кукурудзяний жук (діабротика) – Diabrotica virgifera virgifera Le Conte. Яким чином він потрапив до Європи дотепер невідомо. У будь-якому випадку його первинний ареал – територія США. У Європі шкідник уперше був виявлений в 1992 році на території Сербії на […]
  • Ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб
    Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує, що влітку зростає ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб, тому важливо дотримуватися рекомендацій, щоб уникнути таких випадків
  • Американський білий метелик
    Американський білий метелик дуже красивий на вигляд – білосніжний, із шовковистим відливом. Іноді зустрічається з темними або жовто-коричневими цяточками на крилах. Голова, груди, ноги і черевце вкриті білими волосинками. Вусики чорні з білим запиленням: у самців перисті дворядно-гребінчасті, у самиць – дворядно-пильчасті нитчасті. Розмах крил метелика 25–36 мм (іноді 40–50 мм), довжина тіла 9–15 мм. […]
  • Як запобігти харчових отруєнь під час воєнного стану
    У воєнний час волонтери займаються збором продуктів харчування та приготуванням їжі для цивільного населення та Збройних Сил України. У зв’язку з цим, зростає ризик харчових отруєнь серед населення.      Харчові отруєння, які є не контагіозними захворюваннями (не передаються від однієї особи до іншої при контакті), виникають в результаті вживання харчових продуктів, в яких відбулося інтенсивне […]
  • Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області  акцентує ВАШУ увагу !!!
     Влітку зростає ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб, тому важливо дотримуватися рекомендацій, щоб уникнути таких випадків.
  • УВАГА, БОТУЛІЗМ! ЗАПОБІГТИ ЗАХВОРЮВАННЯ МОЖЛИВО
    Внаслідок воєнної агресії Російської федерації проти України в багатьох районах Миколаївської області відмічаються перебої з постачанням харчових продуктів. Тому населення використовує для харчування запаси харчових продуктів тривалого зберігання, домашні консерви, які вироблені в минулих роках. Це значно підвищує ризик на виникнення харчових отруєнь. Найважчим серед яких є ботулізм.      Ботулізм— це харчове отруєння, яке може […]
  • Пам’ятка щодо профілактичних заходів із попередження захворювання на вірусний гепатит А
    З метою профілактики захворювання на гепатит А  Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Миколаївській області, нагадує, яких заходів слід вживати для попередження захворювання на гепатит А.      Хвороба Боткіна або вірусний гепатит А – інфекційне захворювання, що уражає печінку. Вірус проникає в організм через рот і потрапляє в кишківник. Джерелом інфекції є захворіла людина в […]
  • Небезпека захворювання на кишкові інфекції !!!!!
    УВАГА!!!!! Внаслідок збройної агресії Російської федерації проти України на багатьох територіях Миколаївської області виникають проблеми з забезпеченням населення питною водою, харчовими продуктами, що може призвести до погіршення санітарно – епідемічної ситуації щодо захворювань на гострі кишкові інфекції,харчові отруєння. Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує про небезпеку захворювання на кишкові інфекції !!!!! До […]
  • УВАГА!!!
    Внаслідок збройної агресії Російської федерації проти України на багатьох територіях Миколаївської області виникла критична ситуація щодо забезпечення населення питною водою. Значна кількість хвороб людини пов’язана з незадовільною якістю питної води і порушенням санітарно-гігієнічних норм водопостачання. Вживання недоброякісної питної води суттєво погіршує здоров’я, зумовлюючи виникнення специфічних хвороб. Питна вода та її якість істотно впливають на всі […]
  • ПРОФІЛАКТИКА ОТРУЄНЬ ПЕСТИЦИДАМИ
    Сучасне сільське господарство неможливо уявити без використання пестицидів та агрохімікатів. Особливо широко в народному господарстві застосовуються хімічні засоби захисту рослин. Хімічний метод захисту рослин простий, доступний, надійний та ефективний для підвищення врожайності сільськогосподарських культур. Однак, при його невмілому застосуванні, можна завдати значної шкоди не тільки навколишньому середовищу, а й здоров’ю людини. Неконтрольоване застосування пестицидів створює […]
  • Кривоозерське управління Головного управління Держпродпоживслужби в Миколаївській області повідомляє
    Кривоозерське управління Головного управління Держпродпоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшов лист Держпродспоживслужби від 23.05.2022 №11.1.2-17/5530 «Щодо повідомлення RASFF № 2022.1439» стосовно виявлення фуразолідону (AOZ) у кормах для бджіл «Антивир», що експортувалися з росії (постачальник: ЗА) «Агробіопром», Полтевське шосе, володіння 4, м. Балашиха, […]
  • Польове оцінювання насінницьких посівів
    Польове оцінювання насінницького посіву – один із найважливіших заходів сортового контролю, яке проводять з метою визначення сортової чистоти або типовості рослин, забур’яненості, ураженості хворобами та пошкодженості шкідниками. На сьогоднішній день роботи з визначення сортових якостей насіння і садивного матеріалу мають право здійснювати  ДП «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції» та незалежні експерти. Аудитори із сертифікації ДП «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції» мають право на проведення польового оцінювання насінницьких посівів для отримання добазового, базового та сертифікованого насіння. Незалежні експерти мають право на проведення польового оцінювання насінницьких посівів для […]
  • ЗАХИСТ БДЖІЛ ВІД ОТРУЄНЬ ПЕСТИЦИДАМИ
    Бджоли відіграють важливу роль в сільському господарстві, як запилювачі квіткових рослин. Отруєння спостерігається у весняно – літній період при масових обробках сільськогосподарських посівів, зазвичай під час цвітіння ріпаку та соняшнику. Хімічний токсикоз – незаразна хвороба дорослих особин бджолиної сім’ї і їх личинок, що викликаються отруєнням бджіл пестицидами, які  застосовуються для контролю розвитку і розповсюдження шкідливих […]
  • Порядок одержання допуску (посвідчення) на право роботи пов’язаної із   пестицидами і агрохімікатами
    Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує особам, діяльність, яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, а також працівникам підприємств, установ та організацій, фізичним особам-підприємцям, що організовують виконання таких робіт, про необхідність одержання допуску (посвідчення) та посвідчення на право роботи із зазначеними препаратами). Підставою для видачі допуску є […]
  • Розвиток та шкідливість мишоподібних гризунів
    Тепла та помірно-волога погода, достатня кормова база стимулюють активне розмноження мишоподібних гризунів. Найбільш заселені в посівах багаторічних трав та сади. Збір врожаю кукурудзи, сої, соняшнику та яблук в садах змусив шкідників поступово мігрувати на розміщені поряд посіви озимих культур.        Серед мишоподібних гризунів найбільш поширеними та шкідливими у посівах сільськогосподарських культур є полівка звичайна. Зустрічаються […]
  • Увага  державна реєстрація потужностей
    Про державну реєстрацію потужностей, які використовуються для виробництва  та/або обігу кормів для тварин.   Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області звертає увагу підприємців, які провадять діяльність з обігу кормів для тварин, на необхідність проведення реєстрації зазначених потужностей відповідно до вимог ст. 15 Закону України «Про безпечність та гігієну кормів» ( № 2264-VIII) та […]
  • Профілактика африканської чуми свиней
    Епізоотична ситуація щодо африканською чумою свиней в Україні залишається складною так 29.11.2021 було підперджений спалах  АЧС  в на території Веселокутський психоневрологічний інтернат с. Веселий Кут, Новоукраїнського району, Кіровоградської області та 07.12.2021 підтверджений спалах  АЧС  в лісопосадкі між населениму пунктами с. Станіслав та с. Широка Балка Станісласької ТГ, Херсонського району, Херсонської області  з метою недопущення занесення вipycy на території нашої громади. […]
  • Виявлено Salmonella в курятині
    Кривоозерське управління Головного управління Держпродпоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що згідно повідомлення «RASFF» № 2021.6641- fup2 — виявлено Salmonella (present/25g) в курятині, що експортувалась з Польщі (виробник:WCF Corp. Sp. z. o. o., Warszawa) до України (отримувач: ТОВ «М’ясний торговий дім», вул. Академіка Каблукова, 2, оф. 1-2, м. Київ, 03065; ТОВ « Ред Міт», Південне Шосе, 57, оф. […]
  • Щодо недопущення використання  продукції та захисту споживачів 
    Кривоозерське   управління Головного управління Держпродспоживслужби в  Миколаївській області  отримало лист  Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 29.10.2021 № 11.2.1-4/9025  Щодо  виявлення в приміщенні, яке використовується ТОВ «Вортекс Плюс Трейд» в якості складських та холодильних приміщень для зберігання, транспортування, завантаження та розвантаження м’ясопродуктів за адресою:  м. Київ, вул. Білецького […]
  • ОБЕРЕЖНО ГРИП ПТИЦІ!!!
    Грип- це висококонтагіозне захворювання  птиці, що  характеризується  пригніченням септицемією, ураженням распіраторної системи та системи травлення.           Хворіють на грип кури, індики, гуси, дика перната та синантропна птиця. Джерело інфекції – хвора і перехворіла на грип птиця. Вірус передається повітряно- крапельним шляхом з питною водою, яйцями, пір’ям, боєнськими відходами та інвентарем.  Фактори поширення  інфекції — кішки, гризуни, […]
  • ОБЕРЕЖНО ГРИП ПТИЦІ!!!
      Грип- це висококонтагіозне захворювання  птиці, що  характеризується  пригніченням септицемією, ураженням распіраторної системи та системи травлення.           Хворіють на грип кури, індики, гуси, дика перната та синантропна птиця. Джерело інфекції – хвора і перехворіла на грип птиця. Вірус передається повітряно- крапельним шляхом з питною водою, яйцями, пір’ям, боєнськими відходами та інвентарем. Фактори поширення  інфекції — кішки, гризуни, комахи, […]
  • НЕБЕЗПЕЧНИЙ ШКІДНИК ЯСЕНЕВА СМАРАГДОВА ВУЗЬКОЗЛАТКА
    Ясенева смарагдова вузькозлатка — Agrilus planipennis Fair.) (код ЄОКЗР: AGRLPL), входить до переліку шкідливих організмів ЄОКЗР A2, рекомендованих для регулювання. Жуки — ксилофаги заселяють здорові  дерева, а також дерева без зовнішніх ознак послаблення. Регульований шкідливий організм,  внесений до переліку А-1, як відсутній на території України. Основні його рослини – живителі всі види роду ясеня (Fraxinus L.), а також може пошкоджувати види дерев роду горіха (Juglans spp.), в`яза  (Ulmus spp.), лапини  (Pterocarya spp. ); за різними даними також може пошкоджувати інші листяні породи дерев: тополю, осику, клен […]
  • СТОП ФАЛЬСИФІКАТ!!!
    На виконання ст. 20 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» Кривоозерське управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області  повідомляє. При здійсненні позапланового інспектування комунального закладу «Красненьківський заклад загальної середньої освіти I-III ступенів Кривоозерської селищної ради»  за адресою вул. Центральна, 10 В/1  с. Красненьке, Первомайського району, Кривоозерської […]
  • ПРОФІЛАКТИКА СКАЗУ-СПІЛЬНА СПРАВА
    Сказ  — це  гостре  вірусне  захворювання одне з найнебезпечніших вірусних інфекцій спільних для людей та тварин, характеризується ураженням центральної нервової системи, паралічами та 100% смертністю.           Основне  джерело  розповсюдження  сказу  — бродячі  собаки  , кішки  і  дикі  м’ясоїдні   тварини (лисиці, вовки, шакали, дикі  кішки, куниці та інші). Збудник  хвороби  передається  через  слину  від  укусу  скаженою  тваринною. Хвороба   […]
  • Кривоозерське управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє.
    Кривоозерське управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що з метою виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин в Україні у 2021 році, на території Кривоозерської, та Врадіївської територіальних громад, протягом вересня місяця, буде проведена осіння кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу шляхом розкидання приманок з вакциною з […]
  • Що робити для профілактики коронавірусу та зменшення ризику поширення?
    Що робити для профілактики коронавірусу та зменшення ризику поширення? Бути свідомими та зменшити соціальну активність. 2. Зберігати спокій і не панікувати. 3. Використовувати та розповсюджувати інформацію тільки з перевірених джерел.  4. Дбати про гігієну рук, приміщення, а також речей, якими найчастіше користуєтеся (наприклад, мобільного телефону та комп’ютера).  5. Уникати рукостискання та поцілунків при зустрічі з […]
  • Як запобігти ботулізму
     Ботулізм — це харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини і може призвести до тяжких наслідків. Водночас, ботулізму у більшості випадків можна уникнути, дотримуючись простих харчових правил.   Причини ботулізму      Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування – м’яса, риби, рідше — овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно/недостатньо […]
  • Західний кукурудзяний жук Diabrotica vilgifera virgifera Le Conte.
    Небезпечним карантинним організмом для кукурудзи, який стрімко заселив значну територію Південної Європи і становить суттєву небезпеку сільському господарству України є західний кукурудзяний жук (діабротика) – Diabrotica virgifera virgifera Le Conte. Яким чином він потрапив до Європи дотепер невідомо. У будь-якому випадку його первинний ареал – територія США. У Європі шкідник уперше був виявлений в 1992 […]
  • ОБЕРЕЖНО , АМБРОЗІЯ!
    Амброзія полинолиста (Ambrosia artemisiifolia L.) – вид трав’янистих рослин із родини Айстрових (Asteraceae). Батьківщина – Північна Америка. За життєвою стратегією – це небезпечний бур’ян, який засмічує подвір’я та вулиці, присадибні ділянки, сади, парки, городи,пустирі, узбіччя доріг, залізничні насипи і прилеглі землі, береги річок та ставків.       Амброзія полинолиста належить до карантинних бур’янів, які завдають великої шкоди […]
  • Порядок одержання допуску (посвідчення) на право роботи пов’язаної із пестицидами і агрохімікатами
      Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує особам, діяльність, яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, а також працівникам підприємств, установ та організацій, фізичним особам-підприємцям, що організовують виконання таких робіт, про необхідність одержання допуску (посвідчення) та посвідчення на право роботи із зазначеними препаратами). Підставою для видачі допуску […]
  • Як запобігти захворюванню на африканську чуму свиней та інші хвороби.
    З метою захисту території Кривоозерщини та населення від збудників та хвороб тварин   Кривоозерське управління Головного управління Держпродспожитвслужби в Миколаївській області   та Кривоозерська районна державна лікарня ветеринарної медицини   надає  рекомендації по утриманню свиней.          Утримання свиней в дрібних особистих селянських господарствах зобов’язує власника дотримуватись ветеринарно-санітарних вимог або проводити еквівалентні до них санітарні заходи, які дають змогу […]
  • ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО ЯЩУР?
    Кривоозерське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області звертає увагу власників тварин:      ящур – гостра , висококонтагіозна хвороба тварин ряду парнокопитних підряду жуйних , а також сімейства свиней та верблюдових.    До вірусу ящуру сприйнятливі велика рогата худоба, свині, вівці, кози, верблюди, буйволи , лосі, кабани, слони, ведмеді, зебри та інші  парнокопитні. На […]
  • ВУЗЛИКОВИЙ ДЕРМАТИТ ВЕЛИКОЇ РОГАТОЇ ХУДОБИ .ПРОБЛЕМИ ШЛЯХИ ВИРІШЕННЯ.
    Останнім часом захворювання на заразний вузликовий дерматит великої рогатої худоби (або нодулярний дерматит), яке раніше було характерне для країн Африки, набуло широкого поширення. На сьогодні хвороба  реєструється в Російській Федерації, Вірменії, Азербайджані, Казахстані,  Албанії, Болгарії, Греції, Кіпрі, Туреччині, Ірані, країнах Прибалтики.   Хвороба віднесена до особливо небезпечних хвороб великої рогатої худоби, включена до списку МЕБ. […]
  • УВАГА!!! ГРИП ПТИЦІ
    Кривоозерське міжрайонне управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує, та акцентує вашу увагу про те, що з початку 2021 року на території Миколаївській області зареєстровано випадок  високопатогенного грипу птиці який підтверджений Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби та  оголошено територію с. Лимани, Галицинівської сільської ради Миколаєвського району (Вітовського) Миколаївської області неблагополучною  по високопатогенному грипу птиці […]
  • Реєстрація пасік в Держпродспоживслужбі.
    Кривоозерське міжрайонне управління Головного управління  Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує: відповідно до вимог Закону України «Про бджільництво», листа Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів № 602-113-12/4087 від 14.06.2018 року «Щодо реєстрації пасік», розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора України № 67 від 11.06.2018 року, державна реєстрація є обов’язковою для суб’єктів господарювання, […]
  • Важливо! СКАЗ:  Що варто знати  i як уберегтися!
    Кривоозерське міжрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує, про те, що з початку 2021 року на території Кривоозерщини зареєстровано ДВА випадки захворювання на сказ домашніх тварин підтверджених Миколаївською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби.  Сказ — це гостре  інфекційне  захворювання вcix теплокровних тварин i людини, за якого уражається центральна нервова система з ознаками полiенцефаломiєлiту,  супроводжується  […]