Держпродспоживслужба

Держпродспожзивслужба інформує:
  • Щодо повідомлення RASFF
    Первомайським районним управлянням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області отримано по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 10 лютого 2023 року № 2022.7639-fup 4, стосовно виявлення Salmonella enterica ser. Enteritidis (присутність у 2 з 5 зразків) у курячих четвертинах, що експортувались з Польщі (виробник: Cedrob S.A., Poland; відправник: AMP Logistyka Sp. […]
  • Західний кукурудзяний жук Diabrotica vilgifera virgifera Le Conte
    Небезпечним карантинним організмом для кукурудзи, який стрімко заселив значну територію Південної Європи і становить суттєву небезпеку сільському господарству України є західний кукурудзяний жук (діабротика) – Diabrotica virgifera virgifera Le Conte. Яким чином він потрапив до Європи дотепер невідомо. У будь-якому випадку його первинний ареал – територія США. У Європі шкідник уперше був виявлений в 1992 […]
  • Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР)
    Для забезпечення суспільства своєчасною, достовірною і повною довідковою інформацією, у рамках Електронного Уряду, впроваджено Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР) з доступом через будь- яку пошукову систему в інтернет-мережі (у тому числі у вигляді мобільної версії).
  • Щодо повідомлення RASFF
    Первомайським районним управлянням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області отримано по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від              02 березня 2023 року № 2023.1260-fup 4, стосовно виявлення норовірусу в устрицях (Crassostrea gigas), що експортувалися з Франції (виробник: Les jardins ostréicoles de tatihou, France; пакувальник: Friulpesca SRL, Italy) до України (одержувач: ТОВ «МЕТРО […]
  • Щодо повідомлення RASFF № 2023.1192
    Первомайським районним управління Держпродспоживслужби вМиколаївській області отримано листа Держпродспоживслужби від 03 березня 2023 року № 11.1.3-21/4760 про інформаційне повідомлення, отримане по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 18 лютого 2023 року № 2023.1192, стосовно виявлення перевищення допустимого рівня Кадмію у замороженому міксі морепродуктів (виробник: Zejiang Zhoufu food Co. LTD, China), що […]
  • Щодо повідомлення RASF
    Первомайським районним управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області отримано лист Держпродспоживслужби від 22.02.2023 № 11.1.3-21/3929, щодо повідомлення RASFF № 2023.0797-fup 7, стосовно виявлення перевищення допустимого рівня Кадмію у рисі для ризотто, що експортувався з Італії (виробник: Sapori Nostrani di Giorgio Turco, Italy; трейдер: WB Polska Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «БЮРО […]
  • Щодо невідповідності харчового продукту
    Первомайським районним управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області отримано лист Держпродспоживслужби від 17.02.2023 № 11.1.3-21/3596 щодо отримання по системі швидкого оповіщення, щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 08.02.2023 № 2023.0841-fup 4, стосовно виявлення Listeria monocytogenes в сирах (Гаперон) з пастеризованого молока, що експортувались з Франції (виробник: SOCIETE LAITIERE DE VICHY, France; експортер: Thomas Export SA, […]
  • Порядок  одержання допуску (посвідчення) на право роботи пов’язаної із пестицидами і агрохімікатами
    Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує особам, діяльність, яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, а також працівникам підприємств, установ та організацій, фізичним особам-підприємцям, що організовують виконання таких робіт, про необхідність одержання допуску (посвідчення) та посвідчення на право роботи із зазначеними препаратами). Підставою для видачі допуску є […]
  • Щодо повідомлення RASFF
    Первомайським районним управлянням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області отримано лист Держпродспоживслужби від 20.02.2023 No 11.1.3-21/3631, щодо повідомлення RASFF No 2023.0925, стосовно виявлення неавторизованої речовини диметоат у лаймах, що експортувались з Бразилії (експортер: Brasfresh Importacao EExportacao LTDA, Brazil; оптовик: Anaco Greeve International, Netherlands) до України (одержувач: ТзОВ «ТС ПЛЮС», вул. Краснова, 24, м. Київ). Диметоат […]
  • Первомайське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області попереджає щодо виникнення водно-нітратної метгемоглобінемії у дітей віком до 3-х років та дорослих при використанні води з колодязів
    Внаслідок воєнної агресії проти України в Миколаївській області склалася надзвичайна ситуація  щодо забезпечення населення питною водою гарантованої якості. Майже все населення Кривоозерської селищної ради охоплене централізованим водопостачанням, разом з тим, на території селищної ради експлуатуються криниці   власного користування. Нагадаємо, що питна вода, яка не відповідає гігієнічно обґрунтованим встановленим нормативним показникам, негативно впливає на організм людини. […]
  • Щодо повідомлення RASFF
    Первомайським районним управлянням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області отримано лист Держпродспоживслужби від 20.02.2023 № 11.1.3-21/3630 «Щодо повідомлення RASFF № 2023.0198-fup 4», стосовно виявлення Salmonella enterica ser. Enteritidis у курячому м’ясі (ММО), що експортувалось з Польщі (виробник: Drobiowo.Pl Mariola Krysiak, Poland; постачальник: AMP Logistyka Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ВІЗІЯ ТРЕЙД», вул. […]
  • ХВОРОБИ ОРГАНІВ ДИХАННЯ
           Система органів дихання складається з носових ходів, гортані, трахеї, бронхів, легенів і плеври (сполучнотканинною оболонки, що покриває легені). Органи дихання забезпечують надходження в організм кисню, його потрапляння в кров і виділення з організму вуглекислого газу. Від необхідного обсягу кисню залежить функціонування і життєдіяльність усіх органів. Крім функції доставки в організм кисню, органи дихання […]
  • Розвиток та шкідливість мишоподібних гризунів
      Тепла та помірно-волога погода, достатня кормова база стимулюють активне розмноження мишоподібних гризунів. Найбільш заселені в посівах багаторічних трав та сади. Збір врожаю кукурудзи, сої, соняшнику та яблук в садах змусив шкідників поступово мігрувати на розміщені поряд посіви озимих культур.        Серед мишоподібних гризунів найбільш поширеними та шкідливими у посівах сільськогосподарських культур є полівка звичайна. […]
  • Профілактика отруєння бджіл
    Первомайське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області надану  інформацію просимо довести до відома операторів ринку  та розмістити на офіційному сайті і мережі фейсбук. З метою недопущення випадків отруєння бджіл під час обробки сільськогосподарських культур, сільгоспвиробники зобов`язані вживати заходи щодо дотримання у повній мірі вимог статей 30, 37-40 Закону України „Про бджільництво” (зі змінами) від 22 лютого 2000 року № 1492-ІІІ (далі — […]
  • Щодо невідповідності харчового продукту
    Первомайським районним управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області отримано лист Держпродспоживслужби від 06.02.2023 № 14.1-5/2713 направляємо для відповідної роботи повідомлення Державної продовольчоветеринарної служби Литовської Республіки про те, що на територію України відправлено вантаж з харчовими продуктами тваринного походження (заморожені суміші морепродуктів) партія № 22245, загальною вагою нетто 7900,00 кг, експортер — UAB «VPA Logistics», Stariskes g. […]
  • Стосовно виявлення занадто високого вмісту барвника E 124 (Понсо 4 R) в концентрованому напої.
    Первомайським районним управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області отримано лист Держпродспоживслужби від 06.02.2023 № 11.1.3-21/2720, щодо повідомлення RASFF №2023.0628, стосовно виявлення занадто високого вмісту барвника E 124 (Понсо 4 R) в концентрованому напої, що експортувався з Франції (виробник: GEORGES MONIN, France) до України (одержувач: ТзОВ «ПРОБАР», провулок Індустріальний, 23, м. Київ). Барвник Е124 (Понсо 4R) включений […]
  • Операторам ринку
    Щодо повідомлення RASFFПервомайським районним управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області отримано лист Держпродспоживслужби від 03.02.2023 № 11.1.3-21/2665, щодо повідомлення RASFF № №2023.0615, стосовно виявлення перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів (В1 та сумарної кількості В1, В2, G1 і G2) в бразильському горісі, що експортувався з Бразилії (експортер: AMENDOPERES LTDA, Brazil; трейдер: ROTTERDAM CUSTOMS SERVICES B.V., Netherlands) до […]
  • Профілактика вірусного гепатиту А
    Вірусний гепатит А (хвороба Боткіна, хвороба брудних рук, жовтуха) – це гостра інфекційна хвороба з фекально-оральним механізмом передачі інфекції, переважним ураженням печінки і травного каналу. Поширення вірусу відбувається переважно в теплий період року. Однак через тривалий інкубаційний та субклінічній стадії характеризується сплесками інфекцій навесні і восени. Проблема водного фактора передачі вірусу гепатиту А в окремих […]
  • Щодо безперебійного забезпечення температурних режимів зберігання харчових продуктів, на потужностях з обігу та виробництва харчових продуктів, під час відключення електроенергії 
    Продукти харчування – товар, до якого завжди висуваються жорсткі вимоги, пов’язані з умовами зберігання. Така необхідність пов’язана з його властивостями швидкої втрати свіжості і придатності до вживання, навіть при найменшому відхиленні від температурних режимів, показників вологості та інших факторів.  Переважна більшість харчових продуктів повинна зберігатися в охолоджених умовах. Температура — найбільш значимий показник режиму зберігання. […]
  • ДЕСЯТЬ «ЗОЛОТИХ ПРАВИЛ» ДЛЯ ЗАПОБІГАННЯ ХАРЧОВИХ ОТРУЄНЬ
    Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області рекомендує дотримуватись загальних вимог  по профілактиці харчових отруєнь. Успіх в профілактиці шлунково-кишкових захворювань багато в чому залежить від населення, від його свідомості, освіченості, дисциплінованості. Кожна людина повинна відчувати себе відповідальною не лише за своє здоров’я, але і за здоров’я тих, хто її оточує. 1.ВИБІР БЕЗПЕЧНИХ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ. […]
  • НЕБЕЗПЕЧНИЙ ШКІДНИК ЯСЕНЕВА СМАРАГДОВА ВУЗЬКОЗЛАТКА
    Ясенева смарагдова вузькозлатка — Agrilus planipennis Fair.) (код ЄОКЗР: AGRLPL), входить до переліку шкідливих організмів ЄОКЗР A2, рекомендованих для регулювання. Жуки — ксилофаги заселяють здорові  дерева, а також дерева без зовнішніх ознак послаблення. Регульований шкідливий організм,  внесений до переліку А-1, як відсутній на території України. Основні його рослини – живителі всі види роду ясеня (Fraxinus L.), […]
  • Untitled
    ЩО РОБИТИ У РАЗІ РАДІАЦІЙНОЇ АВАРІЇ? В умовах війни важливо розуміти алгоритм дій у разі різних надзвичайних ситуацій. Одна з таких — радіаційна аварія. Радіаційна аварія — це порушення правил безпечної експлуатації ядерно-енергетичної установки, обладнання або пристрою, при якому відбувся вихід радіоактивних продуктів або іонізуючого випромінювання за межі їх безпечної експлуатації, що призводить до опромінення […]
  • Чиста вода – запорука здоров’я
    Життя та здоров’я людини тісно пов’язані з навколишнім середовищем, де одним із найважливіших компонентів є вода. Чиста вода — це запорука нашого здоров’я і здоров’я наших дітей. Проте значна кількість водоносних горизонтів забруднена різними шкідливими для організму людини сполуками. Для України забезпечення населення якісною питною водою є однією із найбільш пріоритетних проблем, адже за рівнем […]
  • ПРОФІЛАКТИКА ІНФЕКЦІЙНИХ ХВОРОБ В  ОСІННІЙ ПЕРІОД
    Щороку в осінньо-зимовий період реєструється зростання захворюваності респіраторно-вірусними інфекціями та грипом. Грип має симптоми, схожі з іншими гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ), але є набагато небезпечнішим. Тому перші ж симптоми ГРВІ вимагають особливої уваги.       Грип — це високозаразне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Найчастішим ускладненням грипу є пневмонія, яка іноді […]
  • Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Миколаївській області  повідомляє
    Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Миколаївській області  повідомляє,  що з квітня місяця 2022року  набрав чинності   Наказ від 07.04.2022 №209 Міністерства аграрної політики та продовольства України  про Гігієнічні вимоги до дрібнотоварного виробництва та обігу молока.    Дрібнотоварне господарство — це потужність, на якій утримується до п’яти умовних голів дійних тварин (одна умовна голова дійної тварини для великої рогатої худоби, […]
  • ГРИБИ- це цінний харчовий продукт, однак серед грибів багато отруйних, які можуть викликати сильні отруєння, а іноді і смерть.
    Основні причини отруєнь: — вживання отруйних грибів; — неправильне приготування умовно-їстивних грибів; вживання старих або зіпсованих їстивних грибів; — вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації (навіть білі гриби і підберезники мають своїх небезпечних двійників). Запам’ятайте: — не порівнюйте зібрані чи придбані гриби із зображеннями в різних довідниках, вони не завжди відповідають дійсності; […]
  • Харчові токсикоінфекції та їх профілактика
    Харчові токсикоінфекції – гострі хвороби з групи кишкових інфекцій, які виникають внаслідок уживання в їжу продуктів, що містять умовно-патогенні мікроби та (чи) їх токсини; характеризуються короткочасним перебігом із симптомами загальної інтоксикації та гострого гастроентериту. Харчові токсикоінфекції спричинюються бактеріями, які виробляють ентеротоксини. Найчастіше їх зумовлюють ентеротоксичні штами кишкової палички, стафілокока, стрептокока, протея, спорові анаероби (С. perfringens) […]
  • Заходи щодо профілактики коронавірусу
     Наразі відомо, що новий коронавірус передається краплинним та контактним шляхами. Переважає контактний шлях, коли вірус потрапляє на слизові оболонки носа, очей через руки або інші предмети (хустинку, рукавиці), після торкання до об’єктів (тварин, м’яса, риби, дверних ручок, поручнів), що контаміновані (забруднені) виділеннями із дихальних шляхів хворого чи інфікованого. Не торкайтеся до потенційно контамінованих (забруднених) вірусом […]
  • ПАМ’ЯТКА ЩОДО ПРОФІЛАКТИКИ ОТРУЄНЬ ГРИБАМИ
    Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області інформує: ГРИБИ- це цінний харчовий продукт, однак серед грибів багато отруйних, які можуть викликати сильні отруєння, а іноді і смерть. Основні причини отруєнь: — вживання отруйних грибів; — неправильне приготування умовно-їстивних грибів; вживання старих або зіпсованих їстивних грибів; — вживання грибів, що мають двійників або змінилися внаслідок мутації (навіть білі гриби і підберезники мають своїх небезпечних двійників). Запам’ятайте: — не порівнюйте зібрані чи придбані гриби із зображеннями в різних довідниках, вони не завжди відповідають дійсності; — не куштуйте сирі гриби на смак; ще раз перевірте вдома гриби, особливо ті, які збирали діти, усі сумнівні гриби викидайте; — гриби підлягають кулінарній обробці в день збору інакше […]
  • Морозиво є улюбленими ласощами  для дорослих  та дітей і особливо в літку.  Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області знайомить зі   існуючими  стандартами морозива в Україні та  як вибрати найкраще.
  • Суб’єктам господарювання !!!
    Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області звертає увагу про відповідальність передбачену Законом Україні «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, ветеринарну медицину та благополуччя тварин» від 18.05.2017 року №2042-VІІІ. Так оператор ринку харчових продуктів (далі — оператор ринку) це суб’єкт господарювання, який провадить діяльність з метою або […]
  • Обережно холера та ботулізм!
  • Суб’єктам господарювання !!!
    Незалежно від форм власності, які використовують на будь – якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів. Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області  звертає увагу  на основні правила біобезпеки на різних етапах «харчового ланцюга», а саме: — дотримання основних правил біобезпеки під час сортування харчових продуктів; — дотримання основних правил біобезпеки під час зберігання і транспортування харчових продуктів.
  • Західний кукурудзяний жук Diabrotica vilgifera virgifera Le Conte
    Небезпечним карантинним організмом для кукурудзи, який стрімко заселив значну територію Південної Європи і становить суттєву небезпеку сільському господарству України є західний кукурудзяний жук (діабротика) – Diabrotica virgifera virgifera Le Conte. Яким чином він потрапив до Європи дотепер невідомо. У будь-якому випадку його первинний ареал – територія США. У Європі шкідник уперше був виявлений в 1992 році на території Сербії на […]
  • Ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб
    Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує, що влітку зростає ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб, тому важливо дотримуватися рекомендацій, щоб уникнути таких випадків
  • Американський білий метелик
    Американський білий метелик дуже красивий на вигляд – білосніжний, із шовковистим відливом. Іноді зустрічається з темними або жовто-коричневими цяточками на крилах. Голова, груди, ноги і черевце вкриті білими волосинками. Вусики чорні з білим запиленням: у самців перисті дворядно-гребінчасті, у самиць – дворядно-пильчасті нитчасті. Розмах крил метелика 25–36 мм (іноді 40–50 мм), довжина тіла 9–15 мм. […]
  • Як запобігти харчових отруєнь під час воєнного стану
    У воєнний час волонтери займаються збором продуктів харчування та приготуванням їжі для цивільного населення та Збройних Сил України. У зв’язку з цим, зростає ризик харчових отруєнь серед населення.      Харчові отруєння, які є не контагіозними захворюваннями (не передаються від однієї особи до іншої при контакті), виникають в результаті вживання харчових продуктів, в яких відбулося інтенсивне […]
  • Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області  акцентує ВАШУ увагу !!!
     Влітку зростає ризик виникнення харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних хвороб, тому важливо дотримуватися рекомендацій, щоб уникнути таких випадків.
  • УВАГА, БОТУЛІЗМ! ЗАПОБІГТИ ЗАХВОРЮВАННЯ МОЖЛИВО
    Внаслідок воєнної агресії Російської федерації проти України в багатьох районах Миколаївської області відмічаються перебої з постачанням харчових продуктів. Тому населення використовує для харчування запаси харчових продуктів тривалого зберігання, домашні консерви, які вироблені в минулих роках. Це значно підвищує ризик на виникнення харчових отруєнь. Найважчим серед яких є ботулізм.      Ботулізм— це харчове отруєння, яке може […]
  • Пам’ятка щодо профілактичних заходів із попередження захворювання на вірусний гепатит А
    З метою профілактики захворювання на гепатит А  Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби  в Миколаївській області, нагадує, яких заходів слід вживати для попередження захворювання на гепатит А.      Хвороба Боткіна або вірусний гепатит А – інфекційне захворювання, що уражає печінку. Вірус проникає в організм через рот і потрапляє в кишківник. Джерелом інфекції є захворіла людина в […]
  • Небезпека захворювання на кишкові інфекції !!!!!
    УВАГА!!!!! Внаслідок збройної агресії Російської федерації проти України на багатьох територіях Миколаївської області виникають проблеми з забезпеченням населення питною водою, харчовими продуктами, що може призвести до погіршення санітарно – епідемічної ситуації щодо захворювань на гострі кишкові інфекції,харчові отруєння. Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує про небезпеку захворювання на кишкові інфекції !!!!! До […]
  • УВАГА!!!
    Внаслідок збройної агресії Російської федерації проти України на багатьох територіях Миколаївської області виникла критична ситуація щодо забезпечення населення питною водою. Значна кількість хвороб людини пов’язана з незадовільною якістю питної води і порушенням санітарно-гігієнічних норм водопостачання. Вживання недоброякісної питної води суттєво погіршує здоров’я, зумовлюючи виникнення специфічних хвороб. Питна вода та її якість істотно впливають на всі […]
  • ПРОФІЛАКТИКА ОТРУЄНЬ ПЕСТИЦИДАМИ
    Сучасне сільське господарство неможливо уявити без використання пестицидів та агрохімікатів. Особливо широко в народному господарстві застосовуються хімічні засоби захисту рослин. Хімічний метод захисту рослин простий, доступний, надійний та ефективний для підвищення врожайності сільськогосподарських культур. Однак, при його невмілому застосуванні, можна завдати значної шкоди не тільки навколишньому середовищу, а й здоров’ю людини. Неконтрольоване застосування пестицидів створює […]
  • Кривоозерське управління Головного управління Держпродпоживслужби в Миколаївській області повідомляє
    Кривоозерське управління Головного управління Держпродпоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшов лист Держпродспоживслужби від 23.05.2022 №11.1.2-17/5530 «Щодо повідомлення RASFF № 2022.1439» стосовно виявлення фуразолідону (AOZ) у кормах для бджіл «Антивир», що експортувалися з росії (постачальник: ЗА) «Агробіопром», Полтевське шосе, володіння 4, м. Балашиха, […]
  • Польове оцінювання насінницьких посівів
    Польове оцінювання насінницького посіву – один із найважливіших заходів сортового контролю, яке проводять з метою визначення сортової чистоти або типовості рослин, забур’яненості, ураженості хворобами та пошкодженості шкідниками. На сьогоднішній день роботи з визначення сортових якостей насіння і садивного матеріалу мають право здійснювати  ДП «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції» та незалежні експерти. Аудитори із сертифікації ДП «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції» мають право на проведення польового оцінювання насінницьких посівів для отримання добазового, базового та сертифікованого насіння. Незалежні експерти мають право на проведення польового оцінювання насінницьких посівів для […]
  • ЗАХИСТ БДЖІЛ ВІД ОТРУЄНЬ ПЕСТИЦИДАМИ
    Бджоли відіграють важливу роль в сільському господарстві, як запилювачі квіткових рослин. Отруєння спостерігається у весняно – літній період при масових обробках сільськогосподарських посівів, зазвичай під час цвітіння ріпаку та соняшнику. Хімічний токсикоз – незаразна хвороба дорослих особин бджолиної сім’ї і їх личинок, що викликаються отруєнням бджіл пестицидами, які  застосовуються для контролю розвитку і розповсюдження шкідливих […]
  • Порядок одержання допуску (посвідчення) на право роботи пов’язаної із   пестицидами і агрохімікатами
    Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області нагадує особам, діяльність, яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, а також працівникам підприємств, установ та організацій, фізичним особам-підприємцям, що організовують виконання таких робіт, про необхідність одержання допуску (посвідчення) та посвідчення на право роботи із зазначеними препаратами). Підставою для видачі допуску є […]
  • Розвиток та шкідливість мишоподібних гризунів
    Тепла та помірно-волога погода, достатня кормова база стимулюють активне розмноження мишоподібних гризунів. Найбільш заселені в посівах багаторічних трав та сади. Збір врожаю кукурудзи, сої, соняшнику та яблук в садах змусив шкідників поступово мігрувати на розміщені поряд посіви озимих культур.        Серед мишоподібних гризунів найбільш поширеними та шкідливими у посівах сільськогосподарських культур є полівка звичайна. Зустрічаються […]
  • Увага  державна реєстрація потужностей
    Про державну реєстрацію потужностей, які використовуються для виробництва  та/або обігу кормів для тварин.   Кривоозерське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області звертає увагу підприємців, які провадять діяльність з обігу кормів для тварин, на необхідність проведення реєстрації зазначених потужностей відповідно до вимог ст. 15 Закону України «Про безпечність та гігієну кормів» ( № 2264-VIII) та […]
  • Профілактика африканської чуми свиней
    Епізоотична ситуація щодо африканською чумою свиней в Україні залишається складною так 29.11.2021 було підперджений спалах  АЧС  в на території Веселокутський психоневрологічний інтернат с. Веселий Кут, Новоукраїнського району, Кіровоградської області та 07.12.2021 підтверджений спалах  АЧС  в лісопосадкі між населениму пунктами с. Станіслав та с. Широка Балка Станісласької ТГ, Херсонського району, Херсонської області  з метою недопущення занесення вipycy на території нашої громади. […]